Zaziv Duha Svetoga na početku nve školske i vjeronaučne godine

Na Dvadeset i treću nedjelju kroz godinu, u crkvi sv. Josipa na Goriču i u župnoj crkvi u Marini, slavljena je sveta misa i zaziv Duha Svetoga za početak školske i vjeronaučne godine.
Danas smo došli, Bože, u tvoj dom i naš moleći, da nam po svom Duhu, blagoslov svoj daš. Da blagosloviš naše učitelje i nas, učenike da znanjem i mudrošću ispunimo svoja srca, a dobrim ocjenama naše imenike. Radujemo se ponovnom zajedništvu, druženju i radu, novim susretima, miru u razredima, učenju i skladu. Vodi svojim Duhom sve koji nas prate da nas obrazuju i odgoje za poštene ljude, i radne građane Hrvatske domovine. Hrani nas danas i uvijek svojom Riječju i Tijelom da te ove školske i vjeronaučne godine slavimo mišlju, rječju i djelom. A, za sve dosadašnje propuste i grijehe molimo, oprosti i vrati u naša srca i lica iskrene i dobronamjerne osmijehe. Da obogaćeni znanjem, kulturom i pravom vjerom budemo radost Tebi, našim roditeljima, Crkvi i Rodu cijelom.
Učenicu su moli za blagoslov za rast i mudrost, za svoje vršnjake, za učitelje, vjeroučitelje, za roditelje, za djecu koja nisu u mogućnosti pohađati školu. Nakon molitve vjernika učenici su na oltar prinijeli: krsnu svijeću, Bibliju, vjeronaučni udžbenik, kruh i vino. Molitve i prikazne darove su pripremili vjeroučenici pod vodstvom učiteljice Dijane Rinčić i vjeroučiteljice Sanje Matić.
Na samom kraju mise župnik don Josip je blagoslovo učenike, nastavnike i njihove roditelje.

Autor: Dijana

Podijelite članak