U Groti postavljena kamena kopija slike svetih Katarine, Marine i Jakova

20190501_112035.jpg

Lethe je bila jedna od pet rijeka grčkog podzemlja. Svima koji bi pili iz te rijeke, veli mit, događalo se da sve zaborave – da se ničeg više ne sjećaju. Zaborav je vrsta smrti.

 

Ako ste, poštujući višegodišnju tradiciju župe Marina, bili na sv. misi u Groti za blagdan Sv. Josipa, onda ste zasigurno i primjetili kamenu kopiju restaurirane slike svetih Jakova, Katarine i Marine koja stoji na oltaru. Riječ je o djelu koje je punu godinu dana izrađivao naš župljanin, g. Drago Todorić. Toliki trud i posvećenost nemoguć je bez ljubavi i požrtvovnosti, kojoj se divimo i od koje učimo. Njegovo ćete ime i vrijeme izrade kamene replike moći vidjeti ako se približite slici i pogledate u donji lijevi i desni kut, urezano u kamen. Iako smo g. Dragi zahvalili već na sam dan Sv. Josipa u Groti, koristimo i ovu prigodu i ovaj medij da to učinimo još jednom.

 

Kamen je „trajniji“ od nas. Djela učinjena u kamenu ne prestaju tako lako. Odajući priznanje vrijednosti i marljivosti jednog od nas (g. Drage Todorića), vjerujemo da će i trajnost od njega oblikovanog kamena učiniti da ga se ne zaboravi. I da će nešto od molitava koje se istoče pred kamenom slikom biti i „na njegov račun“…

Autor: Željka

Podijelite članak