Svečano proslavljena Prva sveta pričest

U crkvi sv. Jakova u Marini, na 4. nedjelju Uskrsa, Nedjelju Dobrog pastira proslavljena je Prva sveta pričest koju je primio 21 prvopričesnik (9 dječaka i 12 djevojčica). Na početku misnog slavlja jedan od roditelja pozdravio je prvopričesnike i u ime svih roditelja zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organiziranju i pripremanju prvopričesničkog slavlja. Misno slavlje upotpunili su sami prvopričesnici koji su tijekom mise izveli prigodne recitacije, prinos darova i molitvu vjernika.

U svojoj propovijedi don Josip istaknuo je djeci kako trebaju osjetiti u srcu radost, ne samo radi slavlja ili poklona, nego jer su im srca čista i nevina, pa se vesele radi Isusa kojega primaju. Nedjelja Dobroga pastira ukazuje na Isusa koji je Dobri pastir koji se žrtvuje za nas. Kao što ovce slušaju glas svoga pastira, tako i mi možemo u srcu i savjesti čuti Božji glas, samo je na nama hoćemo li to prihvatiti. Na ovu nedjelju molimo posebno za duhovna zvanja i valja biti svjestan koliko je važna uloga svećenika u našem duhovnom životu. Budimo Bogu zahvalni i molimo za naše svećenike. Na kraju je istaknut primjer kako je sveti Filip Neri jednoj ženi koja je odlazila s mise odmah nakon pričesti poslao ministranta sa svijećom i zvoncem, da ide za njom na ulicu, kako bi joj posvjestio da je primila živoga Isusa u sebe. Tako mi svi nakon pričesti nosimo samoga Boga u sebi.

Nakon svete mise, prvopričesnicima su uručeni simbolični darovi i uslijedila je zajednička fotografija. Kratko druženje i osvježenje nastavilo se u dvorištu župne kuće. ( FOTO )

Autor: Željka

Podijelite članak