Susret biskupa Tomislava sa našim krizmanicima i krizmanicama

U petak, 31. svibnja, na blagdan Pohođenja BDM naš biskup Tomislav susreo se sa ovogodišnjim krizmanicama i krizmanicima župe Marina, njih dvadeset i šest. U opuštenoj i bratskoj atmosferi o. Biskup je jednostavnim i snažnim riječima posvjestio važnost sakramenta Sv. Potvrde, kojeg naši mladi primaju u nedjelju, 2. lipnja.
Ističem jednu misao sa susreta: zamisli da ti kum pokloni dar za krizmu. Neku tehničku stvar, sat ili sl. Lijepo je upakira i sa radošću ti je uruči na dan tvoje krizme. Ti zahvališ i odložiš poklon sa strane, i nastaviš slaviti sa svojim gostima. Nakon tjedan- dva kum ponovno navrati do tebe u posjetu i otkrije da je dar kojeg ti je poklonio još uvijek na istom mjestu, neraspakiran i neupotrebljen, ostavljen da „skuplja prašinu“. Kako bi se on osjećao? Kako bi se ti osjećao?
Poruka je i više nego jasna: u krizmi primaš dar Duha Svetoga. Nemoj taj dar ostaviti sa strane, neraspakiran, neupotrijebljen, da „kupi prašinu“. Naprotiv, upotrijebi ga! I nastavi upotrebljavati cijeli svoj život!

Autor: Mirjana

Podijelite članak