Slavlje Sv. Potvrde u našoj župi

(VII. vazmena nedjelja, 2. lipnja 2019.)

Danas se često čuje riječ „homeopatija“. Ona znači: isto liječiti istim. Ne znamo točno kako to izgleda u medicini, ali je temeljni princip ovaj: tjelesne muke liječe se tjelesnim postupkom – duhovne duhovnim. Osamljenost, tugu, osjećaje krivnje ne možemo liječiti lijekovima poput aspirina, nego samo preko drugih ljudi, ljudi spremnih posvetiti se bližnjem.

Kako izliječiti duhovne patnje koje se sastoje u tome da niječemo vlastitu dušu, zanemarujemo ju i ne brinemo se za njezine potrebe?

Za to trebamo Boga. Bogu hvala, da je tu. Duh Sveti je Božji „medicinski“ suradnik. Duh Sveti je onaj koji nas liječi: dok se u nama toliko toga opire i govori „ne“, On pokušava sve – od toga da nas iznutra zagrije za Nebo do toga da pribjegne i infuziji, i sve s jednim ciljem: da ojača našu duhovnu narav. Da naše NE preobrazi u DA Bogu i njegovoj ljubavi.

Upravo smo tome bili svjedoci na Sedmu vazmenu nedjelju, kada je 26-ero naših mladih primilo sakrament Sv. Potvrde – sakrament Božjeg ojačanja i utvrđivanja u vjeri. Sakrament sv. Potvrde podijelio im je mons. Marinko Mlakić, generalni vikar naše biskupije moleći, zajedno sa krizmanicima, njihovim kumovima i obiteljima, da ih Duh Sveti utvrđuje i jača u vjeri.

Neka nam svima, a posebno njihovim obiteljima i kumovima, naši krizmanici i krizmanice i nadalje ostanu u molitvi: da ih Duh Sveti uči iskrenosti u ispovijedi; da ih uči njegovati odnos s Bogom u molitvi – znati kazati što mi je na srcu, i znati čuti što Bog za mene i od mene želi; da ih uči predanju, pogotovo redovitom pohađanju nedjeljne sv. Mise, u kojoj nam se sam Isus predaje. Sudjelovati redovito na sv. Misi znači odgovoriti na Isusovo predanje svojim predanjem.

To obogaćuje naš život.

    ( Fotografije ) (FOTO)

Autor: Željka

Podijelite članak