Križni put

19. veljače u župnoj crkvi svetog Jakova Apostola u Marini u 17 i 30 prvi put se molio Križni put ove korizme.
Mnogo je križnih putova u povijesti pojedinaca, obitelji i naroda. Ali samo je jedan križni put dokraja i savršeno ostvaren.
Ostvaren je u Isusu Kristu koji nas ljubljaše do kraja, do smrti na križu. Molimo križni put kako bismo se na putovima svoga života sjedinili s Isusom koji je Put, Istina i Život.

Mi ljudi svakodnevno smo okruženi trpljenjem i suočeni s osobnim, obiteljskim i trpljenjem svijeta. Zato nam je dobro i spasonosno biti blizu Isusa i Mariji, jer su oni trpeći pokazali kako se svaka muka može pretvoriti u uskrsnuće.

OSMA POSTAJA
Isus tješi jeruzalemske žene

P. Klanjamo Ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te.
O. Jer si po svojem svetom Križu otkupio svijet.

Bogoljubne žene požališe Isusa kad ga vidješe svega krvava i izranjena, i zato uzeše nad njim plakati. A Isus im reče: Kćeri jeruzalemske, ne oplakujte mene, nego oplakujte sebe i svoju djecu! I tebi Isus veli isto, što je rekao ženama: Ne oplakuj, sinko, mene, nego oplakuj sebe i svoje grijehe! A gdje su tvoje suze, da oplačeš svoje grijehe?

POMOLIMO SE: Dragi Isuse, koji oplakuješ naše grijehe više nego svoju muku, daj mi milost, da skrušenim srcem oplačem grijehe i uvrede, što sam Ti ih nanio, i da zavrijedim veseliti se s Tobom u nebeskom kraljevstvu. Amen.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu

P. Smiluj nam se, Gospodine!
O. Smiluj nam se!

 

Autor: Mirjana

Podijelite članak