Križni put

Klanjam ti se Kriste i blagoslivljam te. Jer si svojim svetim križem otkupio svijet.

U petak 8. ožujka u župnoj crkvi u 17 i 20 sati održana  je pobožnost Križnog puta, prva u ovogodišnjem korizmenom vremenu. Na putu do Kalvarije Isus je  tješio jeruzalemske žene, a danas u razmatranju Križnog puta mi nalazimo utjehu na putu života.

IV.  postaja
Zadrhtali smo majka i ja kad smo se sreli na mom posljednjem zemaljskom putu. Ona me je razumjela, ona mi e vjerovala. Odbačen i osuđen, prezren i ismijan trebao sam osobu koja je na mojoj strani. Ne možeš sam ići putovima životnih križeva. Mora te netko razumjeti, stajati uz tvoj program, za tebe raditi i ohrabrivati te.
Tu sam u svakom trenu uz tebe i za tebe. Nikad nisi sam. Svoju sam majku pridružio muci i smrti i tebi je predao za majku. Ona zna koliko te volim; ona te razumije, ona te prati. Dao sam ti da mom Ocu kažeš “Oče”, mojoj majci “majko”,  da mene zoveš prijateljem. Cijelo nebo je na tvojoj strani. Sad se i ti vrati na stranu neba, odbaci mržnju, oprosti, ostavi se nepravde i ropskih zadovoljstava, zaželi biti slobodan od ovisnosti, odluči živjeti čestito. Budi i ti čovjek za druge, ohrabrenje za iznemogle, utjeha za razočarane, odmor za umorne.

 

Autor: Mirjana

Podijelite članak