Dobrodošlica novom župniku don Josipu Mudronji

Od ponedjeljka, 12.8.2019. Marina ima novog župnika don Josipa Mudronju. Novom župniku don Josipu poželimo doborodošlicu i molimo Božji blagoslov da mu rad bude uspješan, nastavimo tamo gdje smo s našim don Darkom stali.

Don Josip Mudronja rođen je 6. travnja 1989. godine u Zagrebu od oca Vladimira i majke Nede. Najmlađi je od sedmero djece u obitelji. Godine 1995. krenuo je u osnovnu školu Otona Ivekovića kada je napravio i svoje prve ministrantske korake na oltaru. Kroz obiteljski i župni život posijano je sjeme zvanja. Nakon završene osnovne škole 2003. godine upisao je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju na Šalati kao vanjski učenik, a 2007. godine Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu kao student laik. Drugu godinu studija nastavlja kao bogoslov. Zaređen je za đakona 29. rujna 2012. Sakrament svetoga reda primio je po rukama nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića 15. lipnja 2013. Kao župni vikar djelovao je u župama zagrebačke nadbiskupije: u Velikoj Gorici /Navještenje BDM/ , Zagrebu /sv. Josip/ te u župi Vodice.
Don Jospie, doboro nam došli!

Našem dosadašnjem župniku don Darku želimo da i u novoj župi pokaže što je dobar pastir kao što je to pokazao i u našoj, sretno!

 

don josip

 

Autor: Dijana

Podijelite članak