Dani kruha i zahvanosti za plodove zemlje

dani kruha (2)Danas na Tridesetu nedjelju kroz godinu djeca su na sv.misi u crkvi sv. Josipa na Gorču i župnoj crkvi u Marini Bogu zahvalili na svim plodovima koje nam je podario. (FOTO)

Gospodine, danas kada Ti zahvaljujemo za plodove koje si nam podario poslušaj naše zahvale i milostivo ih primi kao molbu hvale!

1. Gospodine, zalio si naše vrtove, obasjao ih suncem, stoga su naši stolovi i smočnice pune obilja tvoga dara, zato ti kilčemo: HVALA TI GOSPODINE!

2. Gospodine, naši su pašnjaci bujali zelenom travom i cvijećem. Štaglji su puni mirisna sijena, naša je stoka sita, zato ti kilčemo: HVALA TI GOSPODINE!

3. Gospodine, polja su naša talasala zlatno-žutim klasom, žitnice su nam pune. Kruha će biti dosta, zato ti kilčemo: HVALA TI GOSPODINE!

4. Gospodine, naša su dvorišta puna živadi i stoke, i na njih si mislio. Tvojom dobrotom polja kukuruza, obasjana suncem, zalivena kišom, donijela su rod, zato ti kilčemo: HVALA TI GOSPODINE!

5. Gospodine, stabla šljiva, trsovi loza lomili su se od roda, bit će dobre kapljice – ono će uveseljavati naša srca, zato ti kilčemo: HVALA TI GOSPODINE!

6. Gospodine, dao si nam tolike plodove – no darovao si nam i sposobnost da i sami radimo. Zahvaljujemo ti za sve ljude koji su kroz cijelu godinu marljivim i težačkim radom trudli i za njih ti kilčemo: HVALA TI GOSPODINE!

Dobri Oče, ti si zemlju povjerio radu čovjekovih ruku. Nek nam njezini plodovi uzdržavaju život. Daj da ih tako trošimo da budu tebi na slavu, a ljudima na korist. Po Kristu Gospodinu našem. AMEN
dani kruha (1)

 

Autor: Mirjana

Podijelite članak