Božićni koncert “Evo smo vam zdravo došli”

6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja u župnoj crkvi sv. Jakova apostola u Marini članvi KUU-e “Andrija Matijaš- Pauk” i njihovi gosti Luce i Rovinježovi te Pučki pivači udruge Lanterna, održali su božićni koncert “Evo smo vam zdravo došli”. U punoj crkvi mještani su uživali na koncertu djece i odraslih koji su donijeli i dočarali radost Božića.
Koncert su otvorili domaćini, njihovi najmlađi članovi, kojima je ovo bio prvi nastup, izveli su Vinišku kolendu. Potom su nastupili članovi sekcije izvornog folklora KUU “Andrija Matijaš- Pauk”, izveli su pjesmu Božić malo dite i Dobro večer Bog da. Crkvu je ispunila božanstvena izvedba Ave Marije koju je uz pratnju Rovinježovih  izvela Lucija Kolovrat, nježni taktovi pjesme Prva ljubav te zove, zavukli su se u svačije srce i ovu divnu večer učinili još veličanstvenijom.
Crkvom se zaorilo…u mome mistu padaju zvizde, snig ako padne, teško se vata…a kad Božić zakuca, lipo mi je kraj srca…zatim tradicionalna hrvatska božićna U se vrime godišća i Božićna u izvedbi Pučkih pivača udruge Lanterna. Koncert je završen pjesmom Radujte se narodi koju su zajednički izveli svi izvođači. (FOTO)

U ime svih izvođača, blagoslovljen vam Božić i božićni dani, sretna i zdrava nova godina!

 

Autor: Dijana

Podijelite članak